hello world!

Dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnökének köszöntője

Kedves Sporttársak!

Várakozással teli időszak előzte meg ezt a hétvégét, amikor a Nyíregyházi Torna Sportegyesület – házigazdaként - megrendezi az Aerobik Magyar Kupa első fordulóját.

Azt gondolom jelentőségét és a fokozott figyelmet, most nem első sorban az adja, hogy ez a verseny válogató a közelgő világbajnokságra vagy a Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokság döntője, mint a korábbi esztendőkben. A versenyzők és a sportszakemberek részére a legnagyobb jelentősége ennek a hétvégének, hogy az aerobik szakágban, újra verseny van!

A Magyar Torna Szövetség az elmúlt, közel egy évtizedben, célul tűzte ki, hogy a tornasportág bázisait újra építi, és ha lehetőség van, újakat hoz létre, köszönhetően a Kormány sportágfejlesztési támogatásának. Nyíregyházán rövidesen elkészül egy új létesítmény a tornasport részére, amelyet a Nyíregyházi Torna Sportegyesület használatába kerül. A mostani Aerobik Magyar Kupa verseny is bizonyítja, hogy jó kezekbe kerül a létesítmény, amely tartalommal való megtöltésére készen állnak a tervek és már sok fiatal egyesületi sportoló várja átadását.

Bízom benne, hogy a mai napon, annak ellenére, hogy hosszú ideje nem voltak a sportolók „éles” helyzetben versenyen megszólítva - a felkészültségük alapján – mindenki tudja hozni a maximumot. A verseny végén pedig elégedett lesz az eredményével és örömmel távozik az Aerobik Magyar Kupa első fordulójáról.   

                                                                                               Dr. Magyar Zoltán

                                                                                                          elnök

                                                                                           Magyar Torna Szövetség

usercartcrossmenu